A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2014. október 4.

Több mint 400 különböző pálinka, közel félszáz whisky, hozzá különböző kolbászfajták kóstolhatók a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon október első hétvégéjén.

A pálinkánál nagyszerűbb ital aligha van a világon. A pálinka a gyümölcs esszenciája, igazi hungarikum, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál pedig a tökéletes alkalom Magyarország legjobb pálinkáinak seregszemléjére.

A szervezők nem akarják magukra hagyni a pálinka-kóstolókat, zért szervezett túrákon lehet végigkóstolni a híres magyar ital különböző fajtát. A klasszikus, a különleges, és a nőies ízek kedvelőinek is lehetősége lesz végigjárni a pálinkaszakértő által összeállított túrákat.

Íme az ajánlatok:

-          Ínyenc (málna / Márton és Lányai, barrique szilva / Rézangyal, birs / Zimek, sajmeggy / Gyulai, kajszibarack / Shciszler, kékfrankos szőlő / Brill, körte / Nobilis)

-          Chuck Norris (zöldségpárlat / Brill, ananász / Shiszler, feketeribizli / Nobilis, csipkebogyó / Békési, sajmeggy / Gyulai)

-          Csajos (meggy likőr / Tokaj-hegyalja, mézes ágyas áfonya / Márton, cseresznye- málna / Harmatrázó, aranyalma / Panyolai, mézes szilva / Rézangyal)

-          Üt meg hat (55% szilva / Rézangyal, mélyvíz körte / Gyulai, 50s szőlő / Szemtelen, kiffer körte / Schiszler, törköly / Villányi)

-          Nagypapás (szilva / Békési, som / Fruktárium, piros alma / Harmatrázó, barack / Prekop, feketecseresznye / Rézangyal, birs / Palotás)

A vezetett túrák az Év pálinkája háztól indulnak:

Pénteken: 21.00 - Üt meg hat

Szombat: 19.00 - Csajos

Vasárnap: 19.00 - Ínyenc

Persze a vállalkozó kedvűek idén is készíthetnek saját pálinkát a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát tetszés szerint állíthatják be. A kurzusok szombaton és vasárnap három alkalommal indulnak.

Az illusztris környezetben a jó italok mellett kiváló kolbászok is lógnak karikában, valamint számos kézműves húskészítmény és sajt vár arra, hogy csillapítsuk vele az étvágyunkat.

Több dózis egy helyen – ahogy Horváth Charlie megénekelte. De ennyi? Ez a fesztivál a whisky rajongókat sem hagyja hidegen, mindegy, hogy Single Malt vagy blended. Ír, skót, amerikai, kanadai, japán és más egzotikumokat is találni a whisky-udvarban, a rengeteg márka és évjárat közötti eligazodásban pedig hozzáértők segítenek. A fesztivál egyik különlegessége a Békési Manufaktúra 12 éves single barrel whisky-je, amit kifejezetten a fesztiválra palackozott le Békési Zoltán főzőmester.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra