A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Tokaji Borbarátnők - SVÉT - Magyar Konyha Bál a Dunán

Magyar Konyha

2017. január 30.

Február 25-én a Tokaji Borbarátnők, a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai és a Magyar Konyha közös bált rendez az Európa hajón. Ezen az estén adjuk át a Magyar Konyha Termelői Díjat is.

A hatfogásos gálavacsorát a SVÉT séfjei készítik, a menüben magyar kistermelők termékeit használják alapanyagként. Lesz keleméri bárány, apaji bivaly, szilvásváradi pisztráng, bőszénfai szarvas és mecseki szarvasgomba is. A tokaji borokat a Borbarárnők biztosítják. Az est folyamán fellépnek a MÁV Szimfónikusok és a Vivat Bacchus együttes.

A bál keretében kerül átadásra a Magyar Konyha Termelői Díj, amelyet minden évben három magyar termelő érdemel ki. Eddigi kitüntetettek között volt Kövér Zoltán, mangalicatenyésztő, Sáfrány László pisztrángtenyésztő, Balogh Nagy Erzsébet juhtenyésztő, Molnár János és Sándor Tamás sajtkészítő mester.

A tavalyi díjazottak: Szabó György, Balogh-Nagy Erzsébet és Sándor Tamás.


A BÁLI MENÜ:

Fogadó falatkák:

Apaji bivaly tatár
Keleméri bárány májpástétom
Préselt mádi kecske terrin

Demetervin Extra Brut 2014
Erzsébet pincészet – Király dűlő Furmint 2015

Hideg előétel:

Szilvásváradi pisztráng, keszthelyi tokhal, magyar kaviár, torma, cékla és paszternák
Béres pincészet – Tokaji Lőcse Furmint 2015

Meleg előétel:

Házi nyúl, tanyasi jérce, káposzta, sütőtök, levendula
Szent Tamás Percze Furmint 2015

Főétel:

Csegei napos borjú, szőke mangalica, csicsóka, alma, hagyma
Árvay pincészet – Istenhegy Furmint 2015

2. főétel:

Bőszénfai szarvasborjú, Rohodi marha, mecseki szarvasgomba, zeller, karotta
Szepsy pincészet – Úrágya Furmint 2015

Desszert:

Házi krémes, dió, homoktövis, Gere verjus
Tokaj Nobilis – Amicus 2015

Digestive:

Patrícius – 6 puttonyos aszú 2006



Asztalfoglalás: info@europahajo.hu