A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. február 24.

A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.

Részlet az összeállításból:

Corso étterem (Hotel InterContinental) – lazykre hangolva


Budapest V., Apáczai Csere János u. 12–14.
Minden vasárnap 12–15-ig

A Duna és a budai Vár panorámájában gyönyörködve, miközben élő zene szól, már igazán nem érheti nagy baj az embert. S mindezt a kellemes érzést csak megerősíti a hetente változó gasztronómiai kirándulás a szezonális alapanyagokból készített számos ételkülönlegesség sokszínű világában. A vendégek a számtalan formában elkészített klaszszikus magyar ételeken túl ínycsiklandó magyar és francia sajtokat, valamint sokféle sushit is fogyaszthatnak. S míg a legkisebbekre a gyereksarok vár, addig a Lazy Sunday Brunch a magyar konyha speciálisan erre a pillanatra kigondolt fogásaival készül hétről hétre, például korhelylevessel.

Ára: Standard csomag – 8900 Ft (+10% szervizdíj), amely tartalmazz a pezsgőt, gyümölcslevet, ásványvizet, kávét, teát
Prémium csomag – 10 900 Ft (+10% szervizdíj), mely prémium pezsgőt, bort és sört is tartalmaz

 

Gundel étterem – a hamisítatlan „Grand Budapest Hotel” hangulatú

Budapest XIV., Gundel K. út 4.
Minden vasárnap 11:30–15:00

Olyan itt minden, mint a régi, boldog békeidőkben. Szól a zongora, miközben az étterem átalakul. A közepén, a hosszú sziget pultján belül állnak a szakácsok, és két oldalra segítenek a vendégeknek az ételek tálalásában. Nyolcféle kenyér kerül a kenyérbárba, 10-12-féle hideg előétel hozzáillő mártásokkal, négyféle salátadresszing, hatféle sajt, a vendégek előtt frissen szeletelt gyümölcsök, emellett négyféle kevert saláta, kétféle leves és öt főétel köretekkel a pultokba. A szeletelőkocsin háromféle hús várakozik a vendég kívánsága szerint szeletelve, ami lehet báránygerinc, egészben sült bélszín, egészben sült borjú, tarja, csirke- vagy libacomb. A zenekari pódium gazdag deszszertbüfévé alakul Gundel-palacsintával, rétesekkel, aranygaluskával, somlói galuskával, crème brûlée-vel, pohárkrémekkel, tortákkal és fagylaltokkal.

Ára: 7900 Ft (+12% áfa), amely magában foglalja az első pohár pezsgőt, a korlátlan alkoholmentesital- és a korlátlan ételfogyasztást, a kávét vagy a teát is. 12 éves kor alatti gyerekek féláron ehetnek, a 4 év alatti gyerekeknek ingyenes.

 

Danubius Hotel Gellért – a friss fűszerekkel csábító

Budapest XI., Szent Gellért tér 1.
Minden vasárnap 12:00–15:00

Héjja László vezető séf filozófiája szerint a különbség a részletekben rejlik, amit leginkább színekkel, illatokkal és ízekkel tár a nagyérdemű elé. Kulcsszerep jut a szezonalitásnak, ahol a színvilág is lenyűgöző. Még mielőtt bármit megkóstolnának a vendégek, először csak nézelődnek és mélyen beszippantják a friss fűszernövények sokat sejtető illatát. Aztán jöhet az all you can eat, ami igazi aduász azoknak, akik nem tudnak étlapról választani. Bár a döntés így sem lesz egyszerű, mert a nemzetközi felhozatal mellett mindig megtalálhatók a magyar klasszikusok is.

Ára: 5990 Ft (+10% szervizdíj) korlátlan étel- és italfogyasztással – pezsgő, bor, csapolt sör, üdítőitalok és kávé, gyermekeknek 14 éves korig féláron, 6 év alatt ingyenes.

 

TOP 10-es listánk a Magyar Konyha márciusi számában olvasható!

 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra