A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2016. május 23.

Igazi „street food” fesztivált varázsoltak a Mozgásjavító Iskola udvarára szombaton. Az év legnagyobb jótékonysági gasztronómiai eseményén fatüzelésű kemencében sütöttek kenyeret és más finomságokat fogyatékkal élő fiatalok és segítőik.

Mesterszakácsok és gasztrobloggerek segítették a Varázskemence napján a fogyatékkal élő gyermekcsapatokat a jótékonysági gasztronómiai rendezvényen.  A több mint 100 éves múltra visszatekintő intézmény udvarán, a  Mozgásjavító Iskolában a gyerekek maguk fűtötték fel a kemencét, dagasztottak és sütöttek meg a kenyeret.

fotó: www.tepszi.hu

A házigazdák mellett részt vett a Vakok iskolája, a Lámpás ’92 Alapítvány, a Szivárvány Otthon, a Gyengénlátók Iskolája, a Topház otthon, a Hallássérültek iskolája és a Dr. Török Béla Iskola. Minden csapatnak voltak segítői, szakácsok (Várhelyi Miklós,  Drégelyi Endre, Zsolnay Gergely, Sas Norbert), gasztrobloggerek (Wenszky Lilla, Erdős Tünde, Sass Erika), ott volt a Gundel Károly Szakiskola, a Felelős Gasztrohős Alapítvány és az Étrend Egyesület is.

Sass Erika a tepszi.hu blog szerzője így mesélt előző évi élményeiről: „A tavalyi évben érkezett egy kérés, segítsek egy kicsit. Hogy miben? Gyerekeknek, kis felnőtteknek, akik másképp látják, vagy épp nem látják a világot, mutassuk meg, hogy együtt bármire képesek vagyunk, akár mindennapi betevőnket, a kenyeret is el tudjuk készíteni! Örömmel mentem és a rendezvény után túlcsorduló szívvel még boldogabban jöttem haza. Nem, nem én adtam, én csak ott voltam és megmutattam, amit én tudok. Viszont kaptam: sok szeretetet, csillogó tekinteteket, örömöt, amikor sikerült a zsemle megformázása, félénk, simogató félénk érintéseket, mert ők így fejezik ki a szeretetüket, elfogadásukat. Az idén sem tudok mást mondani, fantasztikus nap volt, fantasztikus emberekkel  "

"Imádom a frissen sült házikenyér illatát és ízét és nagy örömet szerez, ha másokat is elvarázsolhatok ezzel." – jelentette ki Wenszky Lilla, a LillaLulla blog szerzője, amikor csatlakozott a Varázskemence csapatához.

Az elkészült kenyereket a szakmai támogató Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének pékmesterei értéketék. A frissen kisült kenyérből a látogatók vásárolhattak, valamint helyben meg is kóstolhatták a szendvicseket. A kenyereket a gyerekek a főtámogató KemenceMánia fatüzelésű mobil kemencéiben sütötték.

A versenyt a Mozgásjavító iskola csapata nyerte.

forrás:

www.tepszi.hu és

http://szassz.wix.com/varazskemence

 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra