Ízvadászat » Alapanyagok

Vegetáriánus receptek online

Vegetáriánus receptek online

2015.11.18.  | M.O.

Divat a vegetáriánus konyha, de jó receptekből mindig hiány van. A jó szakácskönyvek drágák, az interneten keringő receptek sokszor megbízhatatlanok. Bliszkó Viktor egy ingyen receptgyűjteménnyel lepte meg a zöldséges ételek szerelmeseit.

Több mint hétezren töltötték le Bliszkó Viktor Vegetáriánus receptkönyvét. A http://vegetarianusreceptek.hu/a-konyv oldalon olvasható szakácskönyv szerzője három éve indított el egy honlapot és azóta gyűjti a vegetáriánus ételek receptjeit. A receptek – mint mondja -rengeteg kísérletezés és számos inspiráció eredményeképpen jöttek létre, fellelhető benne az indiai, az olasz és természetesen a magyar konyha befolyása is. A szerző a Bükk mellett él, saját vegyszermentes kertjéből használja az alapanyagokat.

A receptek egyszerűek, ne is gondoljunk kreatív szerzői konyhára, de találni köztük érdekes kreációkat, a levesek között a csalános salátakrémleves, zöldséges árpagyöngyleves és a zsályás lóbableves receptjét érdemes kipróbálni.

A főételeknél vesszük észre, hogy a vegetáriánus étrend sajnos leszűkíti a lehetőségeket, mert kevés izgalmas receptet olvashatunk. Szerepel köleses karfiol, padlizsángyros és vegetáriánus sólet, de sajnos olyan ételeket is találunk mint a tejfölös tészta, amelynek újragondolása annyi, hogy bazsalikomot és olívabogyót kínál hozzá a szerző. Aztán szokásos vega receptek, mint a töltött gomba vagy zöldséges lasagne. Viszont szívesen kipróbálnánk a mángold szabdzsit, amelyet gyömbérrel és jó sok fűszerrel készít a szerző.

A legjobbak a könyv vége felé olvasható savanyúság, chutney és lekvárreceptek, a kenyér és ciabatta recepteket is szívesen kipróbálnánk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább