A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2017. március 13.

Divat a vegetáriánus konyha, de jó receptekből mindig hiány van. A jó szakácskönyvek drágák, az interneten keringő receptek sokszor megbízhatatlanok. Bliszkó Viktor egy ingyen receptgyűjteménnyel lepte meg a zöldséges ételek szerelmeseit.

Több mint hétezren töltötték le Bliszkó Viktor Vegetáriánus receptkönyvét. A http://vegetarianusreceptek.hu/a-konyv oldalon olvasható szakácskönyv szerzője három éve indított el egy honlapot és azóta gyűjti a vegetáriánus ételek receptjeit. A receptek – mint mondja -rengeteg kísérletezés és számos inspiráció eredményeképpen jöttek létre, fellelhető benne az indiai, az olasz és természetesen a magyar konyha befolyása is. A szerző a Bükk mellett él, saját vegyszermentes kertjéből használja az alapanyagokat.

A receptek egyszerűek, ne is gondoljunk kreatív szerzői konyhára, de találni köztük érdekes kreációkat, a levesek között a csalános salátakrémleves, zöldséges árpagyöngyleves és a zsályás lóbableves receptjét érdemes kipróbálni.

A főételeknél vesszük észre, hogy a vegetáriánus étrend sajnos leszűkíti a lehetőségeket, mert kevés izgalmas receptet olvashatunk. Szerepel köleses karfiol, padlizsángyros és vegetáriánus sólet, de sajnos olyan ételeket is találunk mint a tejfölös tészta, amelynek újragondolása annyi, hogy bazsalikomot és olívabogyót kínál hozzá a szerző. Aztán szokásos vega receptek, mint a töltött gomba vagy zöldséges lasagne. Viszont szívesen kipróbálnánk a mángold szabdzsit, amelyet gyömbérrel és jó sok fűszerrel készít a szerző.

A legjobbak a könyv vége felé olvasható savanyúság, chutney és lekvárreceptek, a kenyér és ciabatta recepteket is szívesen kipróbálnánk.