A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Villányba csalogat az ősz

Magyar Konyha

2014. augusztus 15.

Az újbor már a pincékben pihen, de még színesek a hegyoldalak, szépek az őszi reggelek. Villány szüreti vacsorákkal, őszi rendezvényekkel csábít.

Villányban zajlik az élet, az új bicikli utat sokan használják a pincesor és Nagyharsány között. Biciklivel lehet megközelíteni a Szoborparkot, a Szársomlyó túra kiinduló pontját is.

Vége felé jár a szüret, itt a borvacsorák ideje. A villánykövesdi Borétteremben őszi menüvel várják a vendégeket, szilva csatni, gesztenye krémleves, mustban pácolt kacsacomb készül hagymás-szőlős burgonyával.

Október 26-án Palkonyán a Mokos Családi Pincészet birtokán élményszüretet tartanak. Akinek kedve tartja, szüretelhet Cabernet Franc-t vagy  Portugiesert, és ott helyben mustot is préselhet a saját szüretelésű szőlőből. Miközben a leszüretelt szőlő traktorbakésőbb paraszttálas ebéd várja a pincészet teraszán, csodás kilátással a palkonyai pincesorra. A paraszttálas ebéd keretében saját és helyi termelők által készített ételekkerülnek az asztalra!


A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet újbora a franciaországi Beaujolais Nouveau borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a BOGYÓLÉ elnevezés is. Az újbor a Vylyan pincészetben minden évben új címkével hagyja el a pincét. Hagyománnyá vált, hogy minden évben kiírnak egy pályázatot ifjú pécsi művészeknek, és aki a legszebb címkét készíti annak a műve kerül a palackokra. Október 24-én derül ki, hogy kinek a címkéje kerül a Bogyólé üvegére.

A 2014-es Gault&Millauban szereplő 398 db étterem közül a Villányi borvidékről a Mandula Étterem és Bor Bár 1 sapkás, a Bock Pince Óbor Étterem ajánlott, a Halasi Pince étterme 10 pontos besorolást kapott.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra