A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. március 27.

Az Unicum Szilva igazi világújdonság, ugyanis ez az első olyan gyógynövénylikőr, melyet gyümölcságyon pihentettek. A Zwack Unicum legújabb termékét Magyarország első bittermesterkurzusán Zwack Sándor mutatta be.

A nagy érdeklődésnek örvendő bittermesterkurzuson a vendégeknek a Zwack családról Zwack Izabella mesélt eddig még soha nem hallott személyes történeteket, Hortobágyi T. Cirill, a Pannonhalmi Főapátság perjele a gyógynövények magyar vonatkozásait ismertette, és Helmut Adam, a világhírű német bartender koktélkreációkat készített, a kóstolóval egybekötött előadásán beszélt a keserűlikőrök nemzetközi trendjeiről. "A mesterkurzussal az volt a célunk, hogy bemutassuk, milyen gazdag hagyománya van Magyarországon a gyógynövénykultúrának" - mondta a Magyar Konyhának Zwack Sándor, s hozzátette: "Helmut Adam előadása pedig bebizonyította, hogy átmeneti visszaesés után a bitterek nemzetközi népszerűsége újra a régi. Divatba jöttek a keserűk!"

A mesterkurzus egy igazi premierrel zárult: Zwack Sándor mutatta be az Unicum Szilva nevű új Zwack terméket. Zwack Sándor 2008-ban vette át édesapjától, Zwack Pétertől a stafétabotot, fő tevékenységi köre a vállalaton belül azóta az Unicum gyártására, az ital előállításához szükséges gyógynövények kiválasztására irányul. "Az Unicum Szilva hagyomány és innováció egy palackban. Az Unicum Szilva is több mint 40 válogatott gyógynövény párlatából és kivonatából készül, aszaltszilva-ágyon pihentettük, majd 6 hónapig tölgyfahordóban érleltük." - mondta Zwack Sándor az exkluzív bemutatón. Az italújdonság csakúgy, mint az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógynövény kivonatából és párlatából készül. Az Unicum Szilva egyedi ízét a kiváló minőségű aszalt szilva adja. A kiváló minőség elérése érdekében a friss szilvát kíméletesen szárítják, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.

Az itallal a Zwack Unicum azokat szeretné megszólítani, akik próbálták már az Unicumot, de jellegzetes íze miatt mégsem zárták a szívükbe, és azokat, akik még egyáltalán nem kóstolták az Unicumot, de szeretik a különlegességeket. "Az Unicum Szilvára a családom, a munkatársaim, mindannyian büszkék vagyunk, és remélem, fogyasztóinknak is tetszeni fog. Fogyasszák mértékkel, és örömmel!" - fogalmazott Zwack Sándor a kóstolóval egybekötött bemutató végén.

A selymes íz ellenére "a most bemutatott Unicum Szilva célközönségeként nem elsősorban nőkre gondoltunk, hanem azokra, akik a keserűsége miatt utasítják el az Unicumot. Azért a szilvára esett a választásunk, mert évekkel ezelőtt volt egy promóciós rendezvényünk, amelyen az Unicum mellé mindenki kapott egy aszalt szilvát. Valaki belemártogatta az italba, más az Unicum felhajtása után harapott rá - óriási sikere volt. Ez adta az ötletet. A tölgyfa hordós érleléssel a szilva harmonizált a legjobban az Unicummal" - mesélte az új ital ötletének születéséről Zwack Sándor.