Receptek

Ázsiai borjúpofa

Bereznay Tamás receptje

2020. július 17.
  • 80 dkg borjúpofa
  • 8 szem szilva
  • 10 dkg friss shitake
  • 2 cm gyömbér
  • 5 dl alaplé
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 3 db újhagyma zöldje
  • 2 ek pirított mogyoró
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime leve
  • 2 szál csili
  • olaj
  • 2 ek nádcukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A borjúpofát megtisztítjuk, besózzuk, és kevés olajon körbepirítjuk. A visszamaradt olajon megpirítjuk a feldarabolt csilit, fokhagymát és gyömbért. Felöntjük alaplével, beletesszük a borjúpofát és a shitake gombát.

Ízesítjük szójaszósszal, cukorral és a lime levével.

Puhára pároljuk, és a befejezés előtt néhány perccel hozzáadjuk a cikkekre vágott szilvát. Tálalásnál megszórjuk durvára tört mogyoróval és metéltre vágott újhagyma zöldjével.



Zsálya: A zsálya kitűnően illik a borjúhúshoz és -májhoz. Erről meggyőződhetünk, ha végigkóstolunk számtalan, zsályával fűszerezett olasz ételkülönlegességet. Ilyen például a római módra elkészített saltimbocca vagy a zsályás vajjal tálalt borjúkotlett.

szójaszósz , shitake , borjúpofa , szilva , gyömbér , alaplé , újhagyma , pirított mogyoró , fokhagyma , lime leve , csili