Receptek

Ázsiai borjúpofa

Ázsiai borjúpofa

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg borjúpofa
  • 8 szem szilva
  • 10 dkg friss shitake
  • 2 cm gyömbér
  • 5 dl alaplé
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 3 db újhagyma zöldje
  • 2 ek pirított mogyoró
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime leve
  • 2 szál csili
  • olaj
  • 2 ek nádcukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A borjúpofát megtisztítjuk, besózzuk, és kevés olajon körbepirítjuk. A visszamaradt olajon megpirítjuk a feldarabolt csilit, fokhagymát és gyömbért. Felöntjük alaplével, beletesszük a borjúpofát és a shitake gombát. Ízesítjük szójaszósszal, cukorral és a lime levével. Puhára pároljuk, és a befejezés előtt néhány perccel hozzáadjuk a cikkekre vágott szilvát. Tálalásnál megszórjuk durvára tört mogyoróval és metéltre vágott újhagyma zöldjével.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.