Receptek

Borsóleves vajgaluskával

Borsóleves vajgaluskával

Pethő Balázs receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g zöldborsó
  • 100 g vöröshagyma
  • 4 db csirkeszárny
  • 50 g  apró gomba
  • só, bors
  • petrezselyemzöld

GALUSKA

HOZZÁVALÓK:

  • 40 g liszt
  • 1 db tojás
  • 10 g vaj
  • víz, só

ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkeszárnyból a hagymával alaplevet készítünk, 25 percig főzzük. A hagymát kivesszük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Míg fő, a lisztből, tojásból és az olvasztott vajból tésztát keverünk. Kevés vízzel galuskaállagúra kavarjuk, sózzuk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk, és 1-2 percig forraljuk. A levest friss petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.