Pethő Balázs receptje
2018. október 4.- 200 g zöldborsó
- 100 g vöröshagyma
- 4 db csirkeszárny
- 50 g apró gomba
- só, bors
- petrezselyemzöld
GALUSKA
HOZZÁVALÓK:
- 40 g liszt
- 1 db tojás
- 10 g vaj
- víz, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csirkeszárnyból a hagymával alaplevet készítünk, 25 percig főzzük. A hagymát kivesszük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Míg fő, a lisztből, tojásból és az olvasztott vajból tésztát keverünk. Kevés vízzel galuskaállagúra kavarjuk, sózzuk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk, és 1-2 percig forraljuk. A levest friss petrezselyemmel tálaljuk.

petrezselyemzöld , gomba , csirkeszárny , zöldborsó , vöröshagyma , liszt , tojás