Receptek

Édeskömény-mousse

Édeskömény-mousse

Tivadar György receptje 4 fő részére

CSOKOLÁDÉS PISKÓTA

HOZZÁVALÓK:

  • 125 dkg étcsokoládé
  • 105 g vaj
  • 7,5 g kakaópor
  • 125 dkg cukor
  • 2 db tojás

ELKÉSZÍTÉSE:
A csokoládét kiolvasztjuk, a cukrot a tojássárgájával kihabosítjuk, a fehérjét pedig habbá verjük. A fehérje felét hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, elkeverjük majd a kakaóport két részletben beleszitáljuk. Az olvasztott csokoládét is hozzáadjuk. A maradék fehérjét óvatosan hozzákeverjük, és 170 °C-on 15 perc alatt készre
sütjük.

ÉDESKÖMÉNY-MOUSSE

HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl tejszín
  • 2 lap zselatin
  • 20 dkg édeskömény
  • 35 dkg tejszínhab
  • 5 dk cukor
  • csipet só
  • 2 db zöld alma

ELKÉSZÍTÉSE:
A 2 dl tejszínben megfőzzük a szeletelt édesköményt, hozzáadjuk a cukrot, a beáztatott lapzselatint, turmixoljuk, majd hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan az édesköménykrémhez keverjük. A piskótát és a krémet egy formába rétegezzük, majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, hogy másnap könnyebb legyen szeletelni. Zöldalma-golyókkal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.