A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Édeskömény-mousse

Tivadar György receptje

2018. szeptember 17.
CSOKOLÁDÉS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:
  • 125 dkg étcsokoládé
  • 105 g vaj
  • 7,5 g kakaópor
  • 125 dkg cukor
  • 2 db tojás
ÉDESKÖMÉNY-MOUSSE
HOZZÁVALÓK:
  • 2 dl tejszín
  • 2 lap zselatin
  • 20 dkg édeskömény
  • 35 dkg tejszínhab
  • 5 dk cukor
  • csipet só
  • 2 db zöld alma
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Csokoládés piskóta elkészítése:
A csokoládét kiolvasztjuk, a cukrot a tojássárgájával kihabosítjuk, a fehérjét pedig habbá verjük. A fehérje felét hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, elkeverjük, majd a kakaóport két részletben beleszitáljuk. Az olvasztott csokoládét is hozzáadjuk. A maradék fehérjét óvatosan hozzákeverjük, és 170 °C-on 15 perc alatt készre sütjük.

Édeskömény-mousse elkészítése:
A 2 dl tejszínben megfőzzük a szeletelt édesköményt, hozzáadjuk a cukrot, a beáztatott lapzselatint, turmixoljuk, majd hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan az édesköménykrémhez keverjük. A piskótát és a krémet egy formába rétegezzük, majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, hogy másnap könnyebb legyen szeletelni. Zöldalma-golyókkal tálaljuk.


zöldalma , tejszín , étcsokoládé , zselatin , édeskömény , kakaópor , tojás , vaj , tejszínhab