Receptek

Szindbád húslevese

Szindbád húslevese

Lutz Lajos receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg csontos marhahátszín
  • 25 dkg marhaszegy
  • 4 db velős csont
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • 1/4 fej karalábé
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg karfiol
  • 1-2 szem burgonya
  • só, szemes bors, babérlevél, kakukkfű, csipetnyi gyömbér, csipetnyi sáfrány, a velős csonthoz fűszerpaprika, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A csontos hátszínt és a marhaszegyet kevés olajban narancssárgára lepirítjuk, majd jéghideg vízbe helyezzük, felfőzzük, leszedjük a habot, bezöldségezzük, sóval, egész borssal, babérral, kakukkfűvel, gyömbérrel, sáfránnyal ízesítjük, körülbelül 3,5-4 órán át főzzük, gyöngyöztetjük lassú lángon. 40-50 perc elteltével a zöldségeket állaguk szerint óvatosan kivesszük. A velős csontok két végét lesózzuk, majd a végén a húslében külön kifőzzük 15-20 percig lassú lángon.

LEVESBETÉT: 

Hátilag gyúrt finommetélt

TÁLALÁS:

A zöldségeket, a húst kihelyezzük egy tálba a cérnametélttel, majd rámerjük a levest, a velős csontot kiütjük, meleg pirítóst fokhagymával bedörzsölünk, szétterítjük rajta a velőt, sóval, borssal, fűszerpaprikával meghintjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.