Receptek

Báránycsülök idei káposztával

Báránycsülök idei káposztával

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db báránycsülök (kb. 1 kg)
  • 50 g zsír
  • 50 g füstölt szalonna kockára vágva
  • 150 g vöröshagyma kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 g őrölt pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika kockára vágva
  • 1 db kis hámozott paradicsom kockára vágva
  • 1 kg új fejes káposzta
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 20 g liszt

ELKÉSZÍTÉSE:

A szalonnát zsírban megpirítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprika felét, felöntjük 1 dl vízzel. Beletesszük a csülköket, sózzuk és rátesszük a paprikát, paradicsomot. Fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgott levet néha pótoljuk kevés vízzel. A maradék pirospaprikát a tetejére szórjuk. A metéltre vágott káposztát rátesszük a kaporral és az erős paprikával. A káposztát kissé roppanósra pároljuk. A káposztás csülökre öntjük a tejfölből, tejből és tejszínből készült habarást, és pár perc alatt összeforraljuk. A káposzta ősi magyar étel. Az új káposzta zsenge íze még élvezetesebbé teszi.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.