Receptek

Báránycsülök idei káposztával

Kalla Kálmán receptje

2020. július 16.
  • 4 db báránycsülök (kb. 1 kg)
  • 50 g zsír
  • 50 g füstölt szalonna kockára vágva
  • 150 g vöröshagyma kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 g őrölt pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika kockára vágva
  • 1 db kis hámozott paradicsom kockára vágva
  • 1 kg új fejes káposzta
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 20 g liszt

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szalonnát zsírban megpirítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprika felét, felöntjük 1 dl vízzel. Beletesszük a csülköket, sózzuk és rátesszük a paprikát, paradicsomot. Fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgott levet néha pótoljuk kevés vízzel. A maradék pirospaprikát a tetejére szórjuk.

A metéltre vágott káposztát rátesszük a kaporral és az erős paprikával. A káposztát kissé roppanósra pároljuk. A káposztás csülökre öntjük a tejfölből, tejből és tejszínből készült habarást, és pár perc alatt összeforraljuk.

A káposzta ősi magyar étel. Az új káposzta zsenge íze még élvezetesebbé teszi.


báránycsülök , füstölt szalonna , vöröshagyma , fokhagyma , pirospaprika , zöldpaprika , paradicsom , új fejes káposzta , tejföl , tej , tejszín , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra