Receptek

Töltött őzrolád vargányagombával

Jože in, alias Pepe (Lovenjakov Dvor) receptje

2021. április 22.
  • 25 dkg őzcomb
  • petrezselyem
  • zeller
  • répa
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db zsemle
  • tökmagolaj
  • 50 g hagyma
  • 10 dkg vargánya
  • 2 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A töltelékhez beáztatjuk a zsemlét a tejbe, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a reszelt répát, a zellert és a felvágott petrezselymet.

Felszeleteljük az őzcombot, a szeleteket kiklopfoljuk, és bekenjük vékonyan a kenyeres töltelékkel.

Miután ez kész, feltekerjük, megsózzuk, borsozzuk és megsütjük.

A vargányagomba törzsét megpirítjuk, hozzátesszük a hagymát és kis fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.

Díszítésként megpirítjuk a gomba kalapjait.


őzcomb , petrezselyem , zeller , sárgarépa , tojás , zsemle , hagyma , vargánya , tökmagolaj , főzőtejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra