Receptek

Csirkemell málnás céklasalátával

Csirkemell málnás céklasalátával

Golyán Niki és Nagy Attila receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 szál kakukkfű
  • 4 szál rozmaring
  • lestyán
  • 8 dkg vaj

SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg cékla
  • 50 dkg málna
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1/2 db lime leve
  • 1 doboz mikrosaláta
  • kaporolaj, szőlőmagolaj
  • 4 db marinált fürjtojás
  • frissen őrölt só és bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellfilét nyitott szeleteléssel fevágjuk, vajjal bekenjük, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, lestyánnal fűszerezzük, durvára őrölt borssal és sóval ízesítjük. Hengerré tekerjük, fóliával rögzítjük. Vákuumozzuk, és 63 °C-on 40 percig szuvidoljuk. A céklát lereszeljük. A málnát kevés cukorral és kevés lime-lével megpároljuk, turmixoljuk, majd a magok miatt leszűrjük. A reszelt céklát egy éjszakán keresztül a málnavelővel marináljuk, másnap összekeverjük a friss zöld salátával (pl. madársaláta), meglocsoljuk kevés szőlőmagolajjal, és tálalásnál durvára őrölt sót szórunk a tetejére. A csirkét kibontjuk a vákuumtasakból, kérget pirítunk rá, felszeleteljük, és a saláta mellé tesszük. Vékonyan meglocsoljuk kaporolajjal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább