A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tapolcai pisztrángfilé uborkarelishsel és mandulás burgonyapürével

A Baricska Csárda receptje

2018. május 15.

UBORKARELISH
HOZZÁVALÓK:

  • 12 dkg csemegeuborka
  • 12 dkg kígyóuborka
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg savanyított cukkini
  • 6 dkg savanyított pepperoni
  • 8 dkg savanyított dinnye
  • 1/2 cs friss koriander
  • 2 db citrom
  • 1 dl tökmagolaj
  • 2 dkg só

MANDULÁS BURGONYAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg vaj
  • 1 l mandulatej
  • 2 db babérlevél
  • 7 g őrölt szerecsendió

PISZTRÁNGFILÉ ROSTON
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db pisztrángfilé
  • 16 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dkg só
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

UBORKARELISH
ELKÉSZÍTÉSE:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a savanyúságokkal és az uborkával együtt apró kockára vágjuk. A citromlével, az aprított korianderrel, sóval és a tökmagolajjal az egészet összekeverjük. Legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk.

MANDULÁS BURGONYAPÜRÉ
ELKÉSZÍTÉSE:

A vajnak egynegyed részén az apróra vágott újhagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az őrölt szerecsendiót és a vékonyra felszeletelt újburgonyát, sózzuk, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a mandulatej felét. Fedő alatt a burgonyát folyamatosan pároljuk, úgy, hogy a mandulatejet pótoljuk. Ha a burgonya megpirult, akkor a babérlevelet kiszedjük, az egészet áttörjük, és vajjal habosra kikeverjük.

PISZTRÁNGFILÉ ROSTON
ELKÉSZÍTÉSE:

A vaj felét kisütjük és letisztítjuk, hozzáadjuk az olívaolaj felét és egy kis sót. A pisztrángfiléket besózzuk, bőrével lefelé vajban és olívaolajban ropogósra sütjük, majd a másik felével belehelyezzük az előzőleg elkészített, langyos, vajas olívaolajba, ahol 3-4 percig pihentetjük.


pisztrángfilé , vaj , olívaolaj , burgonya , újhagyma , mandulatej , szerecsendió , babérlevél , kígyóuborka , csemegeuborka , paradicsom , cukkini , savanyított pepperoni , koriander , citrom , savanyított dinnye , tökmagolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra