Receptek

Marhatokány gránátalmával

Marhatokány gránátalmával

Fűszeres Eszter receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg sovány marhahús
  • 1 db gránátalma
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek római kömény
  • 2 dl marhahúslé
  • koriander (friss, és szárított mag is)
  • olívaolaj
  • méz
  • 1 db chili paprika (ha kedveljük)
ELKÉSZÍTÉSE:

A marhát vékony csíkokra vágjuk, majd az olívaolajon hirtelen lepirítjuk. Rádobjuk a fűszereket a friss koriander kivételével. Pár percig kevergetjük, s csak ekkor adjuk hozzá a húslét. Lefedve addig pároljuk, amíg a hús vajpuha nem lesz. Ekkor levesszük a fedőt, és elforraljuk a fölösleges folyadékot. Hozzáadjuk a paradicsomot. Ha kell, még utánasózzuk. A tányéron szórjuk meg a korianderrel és a gránátalmamagokkal. A tetejét meglocsoljuk forró mézzel. A búzadarából készült kuszkusz a hozzáillő köret, de hajdinával is jó.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.