A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Narancsos grízpuding karamellfagylalttal

Bajzáth Attila receptje

2020. szeptember 10.
  • 4 db narancs
  • 1/2 l tej
  • 7,5 dkg cukor
  • 10 dkg búzadara (gríz)
  • 2 ek narancslikőr
  • 3 db tojásfehérje
  • 12 dkg sótlan, pirított földimogyoró
  • 10 dkg cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A narancsok héját lereszeljük. A tejet felforraljuk a cukorral és egy csipet sóval. Belekeverjük a grízt, és 2-3 percig forraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a likőrt és a reszelt narancshéjat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a forró grízbe forgatjuk.

Hideg vízzel kiöblítünk egy kuglófformát vagy egy gömbölyű aljú tálat, és belesimítjuk a grízt. Hagyjuk kihűlni.

A krokant mogyoróhoz egy teflonserpenyőben karamellt készítünk a cukorból, és hozzáadjuk a mogyorót. Olajozott zsírpapírra öntjük, s ha kihűlt, mozsárban apróra törjük.

Tálalás előtt a pudingot beleforgatjuk a karamelles mogyoróba. Díszíthetjük eper- vagy málnaszósszal, és karamellfagylaltot kínálunk hozzá.


fagylalt , narancs , tej , búzadara , narancslikőr , tojás , földimogyoró , puding