Receptek

Krumplileves

Krumplileves

Az Ínyesmester receptje (4 fő részére)

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsír
  • 2-3 ek tejföl

ELKÉSZÍTÉSE
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Vékony rántást készítünk: az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük, beletesszük a lisztet, a fűszerpaprikát, majd csomómentesre keverjük néhány kanál levessel, és az egészet hozzáadjuk a burgonyaleveshez. Tejföllel tálaljuk.

Csak semmi fakszni

MI LEHETNE egyszerűbb a krumplilevesnél? „Bonyolultsága” megegyezik a rántott levesével, annál viszont jóval tartalmasabb, de nem annyira, mint a pirított tésztás, szalonnás lebbencsleves. Ahogy Kádár János is mondta:

a krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!

Vagyis semmi fakszni, semmi túlgondolás nem kell hozzá, hogy igazán jó legyen. Kádár az egyszerű ételek híve volt, de mégsem a krumplileves volt a kedvence. Michels Antal – aki mielőtt plébános lett, szakács volt – egy interjúban elmondta, hogy a pártfőtitkár szerette ugyan a krumplilevest, de a legnagyobb kedvence a stíriai metélt volt, amiből két adagot is megevett egymás után. Kádár ide vagy oda, a krumplileves régóta a magyar paraszti konyha része.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.