A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vörös tonhal mangós-csilis frizé salátával

Tivadar György receptje

2018. március 27.
  • 40 dkg vörös tonhal (friss)
  • 5 dkg fehér-fekete szezámmag
  • 1 kisebb fej frizé saláta
  • 10 dkg mangó
  • 2 db csilipaprika
  • 1/2 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 tk szezámolaj
  • friss koriander
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A vörös tonhalat hasábokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az összekevert szezámmagba forgatjuk. Forró, száraz serpenyőben minden oldalán egy-egy percig sütjük.

A csilipaprikát kimagozzuk, majd az olívaolajba tesszük. Egyszer felmelegítjük kb. 60 °C-ig, majd hagyjuk kihűlni. A mangót kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a csilis olajhoz, majd hozzáöntjük a szezámolajat is.

A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük, és hozzáadjuk a darabolt korianderleveleket is. Tálalásnál a halat vékony szeletekre vágjuk, a salátát pedig összekeverjük a mangós-csilis olívaolajjal.




chili , mangó , saláta , fehér-fekete szezámmag , vörös tonhal , frizé saláta , olívaolaj , szezámolaj , koriander