Receptek

Töltött krumpli

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. március 4.
  • kb. 80 dkg (6-8 szem) nagyobb burgonya
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • kb. 8 dl víz
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A nagyobb krumplikat meghámozzuk, középen, hosszában kettévágjuk, majd karalábévájóval a közepébe széles mélyedést fúrunk. A krumpli felületét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal.

A töltelékhez összekeverjük a darált húst a tojással, a reszelt fokhagymával, a finomra aprított petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük (adhatunk hozzá egyéb fűszereket is, pl. majoránnát, oregánót).

A burgonyacsónakokat gazdagon megtöltjük egy-egy evőkanálnyi húsos töltelékkel.


Tepsibe vagy hőálló edénybe helyezzük, köré öntjük a vizet, úgy, hogy a krumplik pereméig érjen (de ne érjen a töltelékig), beledobjuk a babérlevelet,

majd 200 °C-on kb. 1 órán át sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.


Kivesszük a burgonyákat, a visszamaradt levet tejfölözzük, kevés ecettel ízesítjük, majd a töltött krumplik mellé tálaljuk.


burgonya , olívaolaj , tojás , fokhagyma , darált sertéshús , petrezselyem , babérlevél , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra