Receptek

Gomba gombában

Gomba gombában

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 45 dkg sampinyongomba
  • 3 ek vaj
  • 1ek vöröshagyma finomra vágva
  • 1ek petrezselyem finomra vágva
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csésze borjúalaplé
  • 1/2 csésze száraz vörösbor
  • 1 kk keményítő
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A megmosott gombák szárait eltávolítjuk, 8 szép fejet félreteszünk, a többit a szárral együtt finomra vágjuk. A vágott gombát tiszta ruhában nyomkodjuk ki, hogy a nedvességet eltávolítsuk. A gomba kifőtt levét tegyük félre a mártáshoz.

Egy serpenyőben a vaj felével pirítsuk meg a hagymát, majd az apróra vágott gombát. Adjuk hozzá a petrezselymet, a sót és a borsot. Keverjük bele a lisztet, majd a zsemlemorzsát. Pár percig pirítsuk tovább. Hagyjuk kicsit kihűlni, és keverjük hozzá a tojássárgájákat.

A gombafejek tetejéről vágjunk le egy vékony szeletet, ügyelve arra, hogy a belső érintetlen maradjon. Fordítsuk meg a fejeket, hogy a levágott rész legyen alul. Töltsük meg a gombafejeket gombapéppel, és fedjük be a levágott szelettel.

Egy serpenyőben olvasszuk meg a maradék vajat és tegyük bele a gombákat a töltött résszel felfelé. Pár percig süssük, majd tegyük 170 °C-os sütőbe, és süssük készre. Egy kis lábosban forraljuk felére a bort, majd adjuk hozzá a borjúkivonatot, a gombalevet, és forraljuk be. Sózzuk, borsozzuk és a keményítővel mártás sűrűségűre főzzük. A mártást öntsük a gombákra, azon frissiben tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.