Receptek

Indiai vajas csirke

Indiai vajas csirke

Gaggan Anand receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csirkemell vagy comb
  • 5 dl joghurt
  • 1 tk fokhagymakrém
  • 1tk reszelt gyömbér
  • 1 tk piros csilipor

ELKÉSZÍTÉSE:
Keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel, tegyük bele a kockákra vágott csirkét a fűszeres pácba, jól keverjük össze, majd hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Másnap kemencében vagy sütőben 10-12 perc alatt süssük majdnem készre.

MÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 175 g vaj
  • 1/2 tk köménymag
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 1/2 tk cukor
  • 1 tk piros csilipor
  • 1 dl tejszín
  • 4 db zöld csili felkarikázva
  • 1/2 tk görögszénalevél összevágva

ELKÉSZÍTÉSE:
A vaj felét egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a köményt, a csiliport, a cukrot és a sót. Jól összekeverjük. Beletesszük a félig kész csirkét, hozzáadjuk a tejszínt, a zöld csilit és a görögszénát. 3-4 percig pároljuk, amíg a csirke el nem készül. Rizzsel vagy naankenyérrel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább