Receptek

Sütőtökkrémes

Sütőtökkrémes

Bindics Imre és Czucz Péter receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg sütőtök
  • 1 db réteslap
  • 2 ek Nád Kristálycukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A réteslapot kör alakúra vágjuk és 2 szilikonlap között ropogósra sütjük. A cukrot rászórjuk a lapra és karamellizáljuk.

SÜTŐTÖKKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db sütőtök
  • 8 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 1 db tonkabab
  • 300 ml tej
  • 200 ml tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőtököt felszeleteljük, vajjal bekenjük és héjában puhára sütjük. Turmixoljuk. A többi hozzávalóból cukrászkrémet főzünk, belekeverjük a sütőtökpürét és hagyjuk kihűlni.

TÁLALÁS:
A krémet két réteslap közé helyezzük, majd díszítjük

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.