Receptek

Kapros-ordás palacsinta

Kapros-ordás palacsinta

Mautner Zsófia receptje (4-6 adag)

Palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 dl szódavíz
  • 1/2 dl olaj + sütéshez

Töltelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg orda vagy túró
  • 2 csokor kapor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2 ek porcukor (elhagyható)

Elkészítése:
A tésztából hagyományos módon palacsintát készítünk, ebből a mennyiségből a serpenyő méretétől függően kb. 10-12 palacsinta lesz. Az ordát vagy túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a reszelt citromhéjat és a sót. Készíthetjük édesen is, ebben az esetben a porcukrot is hozzákeverjük. Megtöltjük a palacsintákat, 10 percre a sütőbe tesszük átmelegíteni, langyosan tálaljuk. A tetejére tehetünk reszelt citromhéjat és olajban kisütött, ropogós kaprot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.