A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Túrós rétes tofufagylalttal

Schreiner Gábor receptje

2020. augusztus 5.
  • 200 g túró
  • 100 g vaníliakrém
  • 40 g cukor
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 6 db tavaszitekercs-lap
  • 50 g pankómorzsa

BORREDUKCIÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl vörösbor
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1/2 rúd fahéj
  • 70 g cukor

TOFUFAGYLALT
HOZZÁVALÓK:

  • 500 g szójatej
  • 250 g tejszín
  • 200 g tofu
  • 50 g glükózszirup
  • 25 g isosweet
  • 6 g stabilizátor
  • 100 g cukor
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Érdekes, de a Nobuban a cukrászoknak van a legnagyobb szabadsága. A klasszikus desszerteken túl engedik őket a helyi alapanyagok, már ismert desszertek Nobu-nyelven való előadására. Ez is egy ilyen kreáció, a somlói galuskán és a ropogós, töltött tejbegrízgombócon túl.

ELKÉSZÍTÉSE:
A túróból, cukorból és a vaníliakrémből tölteléket készítünk. Megtöltjük vele a tavaszitekercs-lapokat és feltekerjük henger formájúra. A hengereket lekenjük tojássárgájával, majd pankómorzsába panírozzuk.

A borból, cukorból és a fűszerekből redukciót készítünk. A borredukció alapanyagait egy forralóedényben 1/3-ára besűrítjük, átszűrjük.

A szójatejet, tejszínt és a lágy tofut egy gyorsforralóba tesszük, majd elkezdjük melegíteni. Mikor kb. 45 °C meleg, beletesszük a többi hozzávalót, és 84 °C-ig főzzük.

Végül lehűtjük, és amikor teljesen kihűlt, fagylaltgépben elkészítjük a fagylaltot.

TÁLALÁS:
A már hideg, besűrűsödött szószt a tányérra öntjük. Mellétesszük a ropogósra sütött tavaszi tekercseket és a tofufagylaltot.


tofu , NOBU , túró , vaníliakrém , citrom héja , tavaszitekercs-lap , pankómorzsa , vörösbor , vanília , szegfűszeg , fahéj , szójatej , tejszín , glükózszirup , stabilizátor , isosweet