Receptek

Gesztenyés teasütemény

Nábelek Zsófia receptje

2020. szeptember 9.
  • 250 g gesztenyemassza
  • 100 g puha vaj
  • 45 g porcukor
  • 40 g liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 1 kk fahéj
  • 1 csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.


A puha vajat és a gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral, a sóval és a fahéjjal, majd habverővel vagy robotgéppel kihabosítjuk. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, amikor a massza egynemű, spatulával beleforgatjuk a lisztet.

A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás formát vagy kis „karmokat” nyomunk belőle.

Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 4-6 percig,  vagy amíg a sütemény széle enyhén megpirul. A sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni.

Megtölthetjük lekvárral, csokoládékrémmel, kimárthatjuk csokoládéban, de önmagában is remek ez az egyszerű sütemény.


Habzsákból nyomás itt olvasható el!


gesztenyemassza , vaj , porcukor , liszt , tojás , fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra