Receptek

Scrippelle ’mbusse

Giuseppe Scaricamazza receptje

2021. március 2.

Leves
Hozzávalók:

  • 1 kg húsos marhacsont
  • 5 db csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 1 kisebb db zellergumó
  • 1 db burgonya
  • só, egész fekete bors, koriandermag és mustármag

Palacsinta
Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 2 ek finomliszt
  • 2,5 dl víz
  • parmezán a töltéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
„Ha marad palacsinta – mert az olasz háziasszony mindent felhasznál –, akkor főznek egy jó húslevest, lehetőleg többféle húsból. A palacsintát megszórják parmezánnal, feltekerik, felöntik a forró levessel, tulajdonképpen az a levesbetét – ez a scrippelle ’mbusse, vagyis ázott palacsinta."- meséli Giuseppe Scaricamazza. 


A csontokat, csirkeszárnyat és a félbevágott vöröshagymát egy nagyobb edényben lepirítjuk.
Kb. 3 liter hideg vízzel felöntjük, felforraljuk, a habját kanállal leszedjük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket, majd félig lefedve, éppen hogy gyöngyözve legalább 3 órán át főzzük.

Félretesszük, pihentetjük, majd leszűrjük.


A palacsinta hozzávalóiból híg tésztát keverünk, vékony palacsintákat sütünk belőle. Megszórjuk frissen reszelt parmezánnal és feltekerjük.

Fejenként 2-3 palacsintát teszünk a tányérba és rámerjük a forró levest, azonnal tálaljuk.



marhacsont , csirkeszárny , vöröshagyma , sárgarépa , zellergumó , gyökér , burgonya , mustármag , koriandermag , tojás , liszt , parmezán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra