Receptek

Rántott csirke remoulade mártással

Segal Viktor receptje:

Rántott csirke remoulade mártással

4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db kicsontozott csirkecomb
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3 db száraz péksütemény
  • darált morzsája
  • 5 dl napraforgóolaj

A REMOULADE MÁRTÁSHOZ:

  • 250 ml (1 pohár) majonéz
  • 1 db kemény tojássárgája
  • 2 db kisméretű csemegeuborka
  • 1 tk friss metélőhagyma
  • 1 tk friss petrezselyem
  • 1 tk tárkony
  • 1 tk turbolya
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 db szardella, apróra vágva (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉSE:

A rántott csirkéhez lehetőleg házilag daráljuk a kenyérmorzsát. A csirkét besózzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a kicsit felvert egész tojásba, végül a prézlibe. Éppen csak betakarjuk vele a tojásos csirkedarabokat. Elég rá annyi morzsa, amennyi a saját súlyától ráragad. Olajban közepes lángon többször megforgatva kisütjük. Ha beleszúrunk a húsba, és már nem gyöngyözik, akkor jó.
A remoulade mártáshoz a hozzávalókat apróra vágjuk és elkeverjük a majonézben.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább