Receptek

Padlizsánterrin

Padlizsánterrin

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 75 dkg padlizsán meghámozva
  • 20 dkg kápiapaprika
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 ek bazsalikom, finomra vágva
  • 4 adag leveles saláta
  • 2 db citrom
  • olívabogyó
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A padlizsánt 10 mm vastagon hosszában felszeleteljük, megsózzuk, és egy fél órát állni hagyjuk. A paprikát bő olajban jól megsütjük, hogy a bőrét le tudjuk húzni. Ha lehúztuk a bőrét, kimagozzuk, az ereket kivágjuk, és a húsát széles lapokra vágjuk. A padlizsánszeletek mindkét oldalát grill-lapon pirosra sütjük, majd tálcára tesszük, megborsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk bazsalikommal. Egy terrinformába beleteszünk 2 sort a sült padlizsánból, majd erre egy sor sült paprika kerül. Így ismételjük, míg a formánk majdnem megtelik vele. A tetejére tesszük a fetasajtot 15 mm vastagon. Végül egy nagy padlizsánszelettel betakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Kiborítjuk a formából, és ujjnyi vastagon felszeleteljük, óvatosan, hogy ne csússzon szét. A szeleteket a saláta mellé tálaljuk, meglocsoljuk olívaolajjal, olívabogyót és fél citromot adunk mellé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.