Receptek

Gyömbéres répaleves narancslével

Gyömbéres répaleves narancslével

Sárközi Ákos receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kg tisztított sárgarépa
  • 1/2 l zöldségalaplé
  • 2 dl narancslé
  • 1 db kisebb gyömbér
  • 1 szál citromnád
  • 1,5-2 dl kókusztej
  • vaj, só

ELKÉSZÍTÉSE:

A sárgarépát feldaraboljuk és vajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével és a narancslével, beledobunk egy megütögetett citromnádat és belereszelünk egy darab gyömbért, ízesítjük és puhára főzzük Kivesszük a citromnádat, majd a tűzről levéve leturmixoljuk a levest, közben pedig hozzáadjuk a kókusztejet is.

LEVESBETÉT:

  • joghurtos piskóta (egyszerű piskótatésztát ízesítünk joghurt- és tejporral, és szifonból kinyomva mikróban kb fél-egy perc alatt készre sütjük)
  • nyúlhal (északi, hidegebb vizeket kedvelő tengeri halfajta) kaviárja
  • kumquat (apró citrus) gyömbéres-chilis cukros vermutban főzve
  • liofilizált (azaz fagyasztva szárított) joghurt
  • bazsalikomolaj (a fentebb leírt kaporhoz hasonlóan készítve)
  • meggymagolaj
  • ehető virágok, fűszernövények
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.