Receptek

Malaccsászár szójás uborkával és spenótsalátával

Malaccsászár szójás uborkával és spenótsalátával

Várvizi Péter receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg malaccsászár
  • 1 l étolaj
  • 1/2 g zsálya
  • 3 levél babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 g

SPENÓT

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg spenót
  • 100 ml világos szójaszósz
  • 10 ml olívaolaj
  • 50 ml szaké
  • 50 ml víz

UBORKASALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g kígyóuborka
  • 30 ml olívaolaj
  • 5 ml málnaecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 g

ELKÉSZÍTÉSE:
A malaccsászárt tegyük az olajba a fűszerekkel, és 80 °C-on konfitáljuk 2,5 órán keresztül. Amikor elkészült, serpenyőbe tesszük bőrével lefelé és rápirítunk. Amíg a malaccsászár konfitálódik, elkészítjük a spenótot és az uborkasalátát. A spenóthoz először a szójaszószt, a vizet és a szakét öntsük össze egy edényben. Hevítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, aztán tegyük bele a spenótot. Gyorsan forgassuk át, aztán még melegen öntsük át a szójás-szakés keverékbe, és tálalásig hagyjuk is benne. Az uborkasalátához az uborkát meghámozzuk, felnegyedeljük, a magházat kivágjuk, majd háromszög alakúra szeleteljük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, a málnaecettel, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, majd alaposan átforgatjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább