Receptek

Malaccsászár szójás uborkával és spenótsalátával

Várvizi Péter receptje

2020. július 30.
  • 40 dkg malaccsászár
  • 1 l étolaj
  • 1/2 g zsálya
  • 3 levél babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 g só

SPENÓT
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg spenót
  • 100 ml világos szójaszósz
  • 10 ml olívaolaj
  • 50 ml szaké
  • 50 ml víz

UBORKASALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g kígyóuborka
  • 30 ml olívaolaj
  • 5 ml málnaecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A malaccsászárt tegyük az olajba a fűszerekkel, és 80 °C-on konfitáljuk 2,5 órán keresztül. Amikor elkészült, serpenyőbe tesszük bőrével lefelé és rápirítunk.

Amíg a malaccsászár konfitálódik, elkészítjük a spenótot és az uborkasalátát. A spenóthoz először a szójaszószt, a vizet és a szakét öntsük össze egy edényben.

Hevítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, aztán tegyük bele a spenótot. Gyorsan forgassuk át, aztán még melegen öntsük át a szójás-szakés keverékbe, és tálalásig hagyjuk is benne.

Az uborkasalátához az uborkát meghámozzuk, felnegyedeljük, a magházat kivágjuk, majd háromszög alakúra szeleteljük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, a málnaecettel, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, majd alaposan átforgatjuk.




malaccsászár , étolaj , zsálya , babérlevél , fokhagyma , spenót , szójaszósz , szaké , kígyóuborka , málnaeset , olívaolaj , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra