Receptek

Réteslappal sült máj céklákkal

Réteslappal sült máj céklákkal

Bicsár Attila receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db (kb. 400-500 g) kacsamáj, szeletelve
  • 1 csomag réteslap
  • 2 db cékla
  • 4 db zöld alma, hámozva, cikkekre vágva
  • 10 dkg nagy szemű tengeri só
  • 20 ml balzsamecet
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag korianderzöld
  • 1 dl olívaolaj
  • néhány szál reszelt torma
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A céklát megmossuk, alaposan szárazra töröljük. Megszórjuk tengeri sóval, kevés olívaolajjal. Egyesével alufóliába csomagoljuk, és 160 °C-os sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk, feléből golyókat formázunk (pl. karalábévájóval), melyeket balzsamecettel ízesítünk, a másik felét vékonyan leszeleteljük, majd korongokat vágunk ki belőle.

A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk az almát, kevés almalevet vagy vizet. Puhára pároljuk, majd vajjal turmixoljuk. Sózzuk, pár csepp citromlével frissítjük. Ezt az almapürét töltjük két szelet cékla közé, a tetejére pedig frissen reszelt tormaszálakat szórunk.

A májszeletek mindkét oldalát befedjük réteslappal, éles késsel körbevágjuk, hogy pont akkora legyen, mint a máj. Serpenyőben pirosra sütjük mindkét oldalát, majd sütőben készre sütjük. 180 °C-os sütőben kb. 3-5 perc alatt elkészül. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább