Receptek

Korianderes sárgarépaleves misóval

Korianderes sárgarépaleves misóval

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 g vaj
  • 1 l zöldség- vagy csirkealaplé
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ek világos misopaszta
  • 2 csokor korianderzöld
  • 1 db citrom leve
  • 150 g joghurt vagy kókusztej

Elkészítése:
A répát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A vajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a répát. Alacsony hőfokon 30-45 percig dinszteljük, amíg a répa tel- jesen megpuhul, szinte karamellizálódik. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a misopasztát és összeforraljuk. A kakukkfűágakat kivesszük a levesből, majd az egészet simára turmixoljuk a joghurttal vagy a kókusztejjel, ha szükséges, vízzel hígíthatjuk. Sózzuk, és ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg bőségesen korianderrel. Tipp: a korianderzöldet a levesbe is turmixolhatjuk, így viszont mielőbb érdemes megenni, hogy megmaradjon a friss íze.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.