Receptek

Currys ananászleves pirított lazackockákkal, kandírozott gyömbérrel

Currys ananászleves pirított lazackockákkal, kandírozott gyömbérrel

Segal Viktor receptje (4 adag)

HIDEG ANANÁSZLEVES

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db nagyobb méretű ananász (közepe kivágva) meghámozva és feldarabolva
  • 1 tk jó minőségű currypor (a mennyiség a curry fajtájától függően kismértékben változhat)
  • 1 ek apróra vágott kandírozott gyömbér

LAZAC

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg lazacfilé 2×2 centis darabokra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk zöldcitrom leve
  • 1 tk tengeri só
  • só, bors

A TÁLALÁSHOZ

HOZZÁVALÓK:
  • 6-8 szál friss korianderzöld
  • 1 db chili apróra vágva (opcionális)
  • frissen őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A feldarabolt ananászt összeturmixoljuk, fűszerezzük a curryvel. Egy nagyobb méretű serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a lazackockákat, 2-3 perc alatt minden oldalukon megpirítjuk, és meglocsoljuk a zöldcitrom levével. Sózzuk, borsozzuk. A kitálalt levesbe helyezzük a halat, ízlés szerint megszórjuk korianderlevelekkel, chilivel és frissen őrölt fekete borssal.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.