A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Currys ananászleves pirított lazackockákkal, kandírozott gyömbérrel

Segal Viktor receptje

2019. március 18.

Hideg ananászleves
Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb méretű ananász (közepe kivágva) meghámozva és feldarabolva
  • 1 tk jó minőségű currypor (a mennyiség a curry fajtájától függően kismértékben változhat)
  • 1 ek apróra vágott kandírozott gyömbér

Lazac
Hozzávalók:

  • 30 dkg lazacfilé 2×2 centis darabokra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk zöldcitrom leve
  • 1 tk tengeri só
  • só, bors

Tálalás
Hozzávalók:

  • 6-8 szál friss korianderzöld
  • 1 db chili apróra vágva (opcionális)
  • frissen őrölt fekete bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A feldarabolt ananászt összeturmixoljuk, fűszerezzük a curryvel. Egy nagyobb méretű serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a lazackockákat, 2-3 perc alatt minden oldalukon megpirítjuk, és meglocsoljuk a zöldcitrom levével. Sózzuk, borsozzuk. A kitálalt levesbe helyezzük a halat, ízlés szerint megszórjuk korianderlevelekkel, chilivel és frissen őrölt fekete borssal.




lazac , gyömbér , ananász , currypor , curry , olívaolaj , zöld citrom , korianderzöld , chili

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra