Receptek

Süllő párolt lila káposztával és kelkáposztaszósszal

Süllő párolt lila káposztával és kelkáposztaszósszal

Palágyi Eszter receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db 500 g-os süllőfilé
  • 16 db kicsi kelbimbó
ELKÉSZÍTÉSE:

A kelbimbót 3-4 percig főzzük, negyedbe vágjuk, vajon megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. A kifilézett süllőket fél órára sóoldatba tesszük és a hűtőben állni hagyjuk (sóoldat: 1 liter vízhez 6 g sót adunk). Ezután megtöröljük a halfiléket, és forró serpenyőben olívaolajon, bőrével lefelé elkezdjük pirítani. Ha a bőre már szép színt kapott, akkor megfordítjuk és még pár percig lassú tűzön készre sütjük.

PÁROLT LILA KÁPOSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 1/2 fej vörös káposzta
  • 1/2 fej fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 50 ml fehér balzsamecet
  • 1 kk őrölt köménymag
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A káposztákat vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad. A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat. Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel, és jól összekeverjük. Fedő alatt közepes lángon kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.

BURGONYAPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • egy csipet frissen reszelt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉSE:

A krumplikat alufóliába csomagoljuk, és 170 °C-os sütőben kb. 35-40 percig sütjük, amíg puha nem lesz. Még melegen lehúzzuk a héját és szitán áttörjük. Fokozatosan keverjük hozzá a meleg tejszínt és a vajat. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kis sót és egy csipet szerecsendiót.

PÁROLT KELKÁPOSZTA LÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 8 db kelkáposztalevél, lehetőleg a legzöldebbek
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A kelleveleket kis csíkokra vágjuk, és forró serpenyőben olívaolajon kicsit megfuttatjuk a vöröshagymával és a fokhagymával. Vízzel felöntjük, úgy, hogy épp ellepje, és puhára főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk, majd egy finom szűrőn átszűrjük és a levét megtartjuk.

KELKÁPOSZTASZÓSZ

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g burgonyapüré
  • 200 g párolt kelkáposzta lé
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat összekeverjük, felforraljuk és melegen a hal alá tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább