Receptek

Sertésoldalas sült zöldségekkel

Sertésoldalas sült zöldségekkel

Tivadar György receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 4 db pak choi (bordáskel)
  • 5 dl szójaszósz
  • 50 dkg kápia paprika bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:
A kicsontozott oldalast fűszerezzük frissen őrölt borssal, bekenjük szójaszósszal, majd fóliával lefedve 140 °C-os sütőben 2,5 órán át sütjük. Utána egy napig két zsírpapír között súllyal lepréseljük, majd visszamelegítjük a hozzá készített már- tásban. Körete grillezett pak choi, grillezett banán és sült kápia paprika.

MÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 3 dl bor
  • 5 szál kakukkfű
  • 30 dkg banán
  • 1 szál rozmaring
  • 50 dkg oldalascsont
  • 50 dkg hagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zeller

ELKÉSZÍTÉSE:
Az oldalascsontot olajon körbepirítjuk, majd kivesszük az edényből. A nagyobb darabokra vágott hagymát, répát, zellert, fokhagymát lepirítjuk, kakukkfüvet, rozmaringot és vörösbort adunk hozzá. Amikor elpárolgott az alkohol, visszarakjuk a csontot, és felöntjük alaplével vagy vízzel. Felére visszaforraljuk, majd szűrjük és mártás sűrűségűre főzzük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább