Receptek

Mentás csokoládémousse

Mentás csokoládémousse

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 6 db tojássárgája
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 dl tejszín (35%-os)
  • 3 db lapzselatin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 kisebb csokor menta
  • csipet só
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszín felét melegítsük fel, a másik feléből készítsünk habot. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd a meleg tejszínt adjuk hozzá. Sózzuk. Vízgőz felett 85 °C-ig melegítjük, majd hozzáadjuk a beáztatott lapzselatinokat és a csokoládét. Ha szobahőmérsékletűre visszahűlt, hozzáadjuk a finomra vágott mentát és a felvert tejszínt. Poharakba töltjük, vagy kanállal tálaljuk kidermesztve. Idény szerinti gyümölcsökkel kínálhatjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.