Receptek

Fogasfilé vajas tökökkel és kaporhabbal

Jahni László receptje

2020. július 22.
  • 60 dkg fogasfilé
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj tökök (tök, cukkini, patisszon)
  • 50 g rizs
  • 2 cs kapor
  • 1/2 dl étolaj
  • só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A fogasfilét 4 darabba vágjuk, és fél órára 6 százalékos sóoldatba rakjuk. Ha kész, lecsepegtetjük, és a bőrös oldalán serpenyőben, étolajon készre sütjük.

Elkészítjük a kaporhabot: a rizst sós vízben puhára főzzük, és a főzőlével langyos, sűrű tejszín állagúra turmixoljuk a friss kaprot. Habszifonba szűrjük.

Egy edényben elforraljuk a fehérbort, hozzáöntjük a zöldségalaplevet, beforraljuk a felére, és hideg vajdarabkákat emulgálunk el benne. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és belefőzzük a tisztított, darabolt tökféléket.

Mélytányérban tálaljuk, alulra a „tökfőzelék”, rá a halfilé és a kaporhab.


kapor , tök , fogasfilé , zöldségalaplé , cukkini , patisszon , rizs , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra