Receptek

Fogasfilé vajas tökökkel és kaporhabbal

Fogasfilé vajas tökökkel és kaporhabbal

Jahni László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg fogasfilé
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj tökök (tök, cukkini, patisszon)
  • 50 g rizs
  • 2 cs kapor
  • 1/2 dl étolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A fogasfilét 4 darabba vágjuk, és fél órára 6 százalékos sóoldatba rakjuk. Ha kész, lecsepegtetjük, és a bőrös oldalán serpenyőben, étolajon készre sütjük. Elkészítjük a kaporhabot: a rizst sós vízben puhára főzzük, és a főzőlével langyos, sűrű tejszín állagúra turmixoljuk a friss kaprot. Habszifonba szűrjük. Egy edényben elforraljuk a fehérbort, hozzáöntjük a zöldségalaplevet, beforraljuk a felére, és hideg vajdarabkákat emulgálunk el benne. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és belefőzzük a tisztított, darabolt tökféléket. Mélytányérban tálaljuk, alulra a „tökfőzelék”, rá a halfilé és a kaporhab.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább