A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Ropogós kacsacomb lepcsánkával, almás párolt káposztával

Rédai Attila receptje

2018. október 19.

KACSACOMB
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg kacsacomb
  • 60 g fokhagyma
  • só, bors, majoránna

LEPCSÁNKA
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 60 g fokhagyma
  • 8 dl olaj
  • liszt érzés szerint
  • só, bors

PÁROLT KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg lila káposzta
  • cukor
  • őrölt kömény
  • 4 dl olaj
  • 12 dkg alma
  • ecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Kacsacomb elkészítése:
A kacsát alaposan megtisztítjuk, majd a bőrét bevagdossuk. Megfűszerezzük sóval, reszelt fokhagymával, majoránnával, borssal. Bő olajban vagy zsírban sütjük, alufólia alatt. 200–220 °C-on nagyjából két óra alatt kész, félidőben meg kell forgatni a combokat.

Lepcsánka elkészítése:
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Annyi liszttel keverjük össze, hogy a masszánk ne legyen ragacsos. Belekeverjük a sót, a borsot és a fokhagymát, majd a tojást. A masszából készített lepényeket bő olajban kisütjük. Ismeretes tócsni, lapcsánk, krumplilángos néven is.

Párolt káposzta elkészítése:
Cukrot karamellizálunk olajon, majd ebbe tesszük bele a lereszelt és már besózott lila káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, a párolás végén pedig ecettel ízesítjük és apró kockákra vágott nyers almával színesítjük.


kacsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra