Receptek

Ropogós kacsacomb lepcsánkával, almás párolt káposztával

Ropogós kacsacomb lepcsánkával, almás párolt káposztával

Rédai Attila receptje 4 fő részére

KACSACOMB

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg kacsacomb
  • 60 g fokhagyma
  • só, bors, majoránna
ELKÉSZÍTÉSE:

A kacsát alaposan megtisztítjuk, majd a bőrét bevagdossuk. Megfűszerezzük sóval, reszelt fokhagymával, majoránnával, borssal. Bő olajban vagy zsírban sütjük, alufólia alatt. 200-220 °C-on nagyjából két óra alatt kész, félidőben meg kell forgatni a combokat.

LEPCSÁNKA

HOZZÁVALÓK:
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 60 g fokhagyma
  • 8 dl olaj
  • liszt érzés szerint
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Annyi liszttel keverjük össze, hogy a masszánk ne legyen ragacsos. Belekeverjük a sót, a borsot és a fokhagymát, majd a tojást. A masszából készített lepényeket bő olajban kisütjük. Ismeretes tócsni, lapcsánk, krumplilángos néven is.

PÁROLT KÁPOSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg lila káposzta
  • cukor
  • őrölt kömény
  • 4 dl olaj
  • 12 dkg alma
  • ecet
ELKÉSZÍTÉSE:

Cukrot karamellizálunk olajon, majd ebbe tesszük bele a lereszelt és már besózott lila káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, a párolás végén pedig ecettel ízesítjük és apró kockákra vágott nyers almával színesítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább