Receptek

Szilvalekváros-tepertős hájas tészta

Szilvalekváros-tepertős hájas tészta

Pohner Ádám receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg hájas tészta
  • 30 dkg sűrű szilvalekvár
  • 15 dkg tepertő
  • porcukor a tálaláshoz

HÁJAS TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 70 dkg finomliszt
  • 40 dkg darált háj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • szódavíz
  • 2 tk cukor
  • 1 tk

ELKÉSZÍTÉSE:
Először elkészítjük a tésztát. A lisztet összedolgozzuk a borral, a tojással, a tejföllel, cukorral, sóval, és annyi szódavízzel, hogy ruganyos, selymes tésztát kapjunk. 15 percig pihentetjük, majd lisztezett felületen 1 centis téglalapra nyújtjuk.

A hájat 10 dkg liszttel összekeverjük, és akkorára nyújtjuk, hogy a tésztánál minden irányban 2 centivel kisebb legyen, majd rásimítjuk. Három részre hajtjuk, mint egy hivatalos levelet. Hűtőben 20 percet pihentetjük, majd újra kinyújtjuk a tésztát. Ezúttal a két szélét középre hajtjuk, majd az egészet összecsukjuk, mint egy könyvet. A kétféle hajtást még egyszer-egyszer megismételjük, ezután felhasználható a tészta. Adagonként lefóliázva fagyasztóban is tárolható.

A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A tepertőt kis darabokra vágjuk, összekeverjük a szilvalekvárral és ezzel megtöltjük a négyzeteket, amiket átlósan összehajtunk. 160 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, majd langyosan megporcukrozzuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.