Receptek

Töltött libanyak gerslirizottóval (kóser)

Töltött libanyak gerslirizottóval (kóser)

Rosenstein Tibor receptje

TÖLTÖTT LIBANYAK

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tisztított libanyakbőr
  • 1 db libamellfilé
  • 1 db pászkalap
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 fej vöröshagyma
  • apróra vágott petrezselyem
  • só, bors, gyömbér, szerecsendió, pirospaprika, fokhagyma, libazsír

ELKÉSZÍTÉSE:
Húsdarálón finomra daráljuk a libamellet, a pászkalapot pedig óvatosan enyhén langyos vízbe áztatjuk. Fél fej hagymát finomra vágunk, és üvegesre pirítjuk egy evőkanál libazsíron. Hozzáadjuk az összevágott petrezselymet, elkeverjük,lehúzzuk a tűzhelyről, majd hagyjuk kihűlni. A ledarált húst és a kinyomkodott pászkalapot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a pirított hagymát, a petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Ízlés szerint adagoljunk bele a többi fűszerből is. A libanyakbőrt a szűkebb felénél cérnával összevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. A tölteléket hegyes kanállal beletöltjük a másik végénél, szép egyenletesen elosztva a húst. Lezárjuk a végét, és kívülről sózzuk meg. Kikenünk zsírral egy tepsit, beletesszük a megtöltött nyakat, és kevés vizet öntünk alá. Köré tesszük a megmaradt hagymát, 2 gerezd fokhagymát, esetleg egy almát. Letakarjuk alufóliával, és 180 °C-os sütőben kb.30 percig sütjük, majd fólia nélkül, 200-210 °C-on készre sütjük, miközben folyamatosan locsolgatjuk. Kivesszük a sütőből, rövid ideig pihentetjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

GERSLIRIZOTTÓ

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg gersli tisztítva, alaposan átmosva
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dl szárnyasalaplé

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy edényben üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gerslit, és rövid ideig együtt hevítjük. Ráöntjük a fehérbort, és elkezdjük lassan forralni. Folyamatos keverés mellett fokozatosan felöntjük az alaplével, majd fedővel lefedve lassú tűzön fogkeményre főzzük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább