Receptek

Kápiakrémleves gombával és báránygombóccal

Horváth Csongor receptje

2020. augusztus 8.
  • 40 dkg darált bárányhús
  • 1 kg kápia paprika
  • 20 dkg vöröshagyma
  • só, bors
  • 10 dkg ördögszekérgomba
  • shimei gomba

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kápia paprikát sütőben megsütjük, meghámozzuk és feldaraboljuk.

A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. A magozott kápia paprikát hozzáadjuk, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

Vízzel felöntjük, készre főzzük, végül turmixoljuk.

A darált bárányhúst sóval, borssal, curryvel és római őrölt köménnyel ízesítjük, gombócokat formázunk belőle és a levesben készre főzzük.

A gombákat lepirítjuk és a leves tetejére halmozzuk.


bárányhús , kápia paprika , vöröshagyma , ördögszekérgomba , shimei gomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra