Receptek

Mézes vaníliafagylalt tökmagolajjal és ropogós tökmaggal

Mézes vaníliafagylalt tökmagolajjal és ropogós tökmaggal

Szabó Julcsi és Manuela-Esther-Kreissl Sanchez receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 150 ml tej
  • 100 g méz
  • vanília
  • 330 ml friss tejszín habbá verve
  • tökmagolaj
  • serpenyőben pirított tökmag durvára vágva

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet a mézzel és a vaníliával elkeverjük, a tejszínt habbá verjük. A vaníliás, mézes tejet fagylaltgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. (Ha nincs fagylaltgépünk, egy jól záródó dobozban óvatosan összeforgatjuk a vaníliás, mézes tejet a tejszínhabbal, és betesszük a fagyasztóba. Időnként kivesszük, és széles mozdulatokkal átkeverjük.) Amikor elkészült, tökmagolajjal megcsorgatva, ropogós tökmaggal meghintve fogyasztjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.