Receptek

Sólet

Rosenstein Tibor receptje

2020. június 28.
  • 50 dkg füstölt marhaszegy
  • 5 db füstölt libacomb
  • 5 db tojás
  • 10 dkg libazsír
  • 80 dkg apró tarkabab
  • 20 dkg árpagyöngy
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Áztassuk be hideg vízbe a babot, és egy külön edényben a füstölt húsokat pár órára. Hevítsük fel a libazsírt mély lábosban, és fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát. Szórjunk rá pirospaprikát és borsot, és öntsük fel vízzel. Tegyük hozzá a füstölt húsokat, a babot, az árpagyöngyöt, és öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy jól ellepje. Néha megkeverve forraljuk fel. Tegyük bele a megmosott tojásokat, majd takarjuk le egy fedővel, és toljuk a sütőbe.

Süssük szép egyenletesen 3-4 órán át.

Tálaláskor tegyük a babot mély tálba, a tetejére kerüljön a felszeletelt hús, a főtt, tisztított tojás és a libacomb.


füstölt marhaszegy , füstölt libacomb , tojás , libazsír , apró tarkabab , vöröshagyma , fokhagyma , árpagyöngy , pirospaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra