Receptek

Lencsés csicsókakrémleves csicsókachipsszel

Lencsés csicsókakrémleves csicsókachipsszel

Hadarik Rita receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg és 12 dkg tisztított csicsóka
  • 1 kis fej salotta hagyma
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 g szárított vargánya gomba
  • 30 g vaj, só, szerecsendió, leheletnyi sáfrány
  • 80 g párolt lencse
  • petrezselyem, olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A lencse betéthez bő és sós vízben, babérlevéllel, zsályával pároljunk puhára fél csésze lencsét.40 dkg tisztított csicsókát vágjunk darabokra, az alaplével, a darabolt hagymával és a szárított vargánya gombával, valamint a tejjel együtt pároljuk puhára. Amíg a leves párolódik, a 12 dkg tisztított csicsókát vágjunk nagyon vékony karikákra, és bő zsiradékban süssük ropogósra, aranybarnára. Ha készen van, szedjük konyhai papírtörlőre, itassuk le róluk a zsiradékot, majd enyhén sózhatjuk, esetleg citromborssal megszórhatjuk. A megpuhult csicsókás alapot sózzuk, őrölt szerecsendióval, leheletnyi sáfránnyal ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel selymesre pépesítjük. Végül még forrón elkeverjük benne a kockára darabolt vajat is.

TÁLALÁS:

Merjünk a tányérba a forró levesből. Szórjunk rá leszűrt, párolt lencsét, a közepére halmozzunk a csicsókachipsből. Aprított és olívaolajjal elkevert petrezselyemmel csepegtessük körbe.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.