Receptek

Avokádó, uborka, joghurt

Krausz Gábor receptje

2021. február 22.
  • 2 db avokádó
  • 2 db kígyóuborka
  • 3 szál koriander
  • 10 dkg görög joghurt
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd konfitált fokhagyma
  • 1 cl fehér balzsamecet
  • 2-3 levél menta
  • 1 db lime leve
  • 1 db piros csili, kimagozva
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megtisztított hozzávalókat feldaraboljuk, összekeverjük a joghurttal, közben ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és leturmixoljuk.

Tálaláskor kevés joghurtot csorgatunk még a tetejére.

Levesbetétnek adhatunk hozzá avokádószeleteket, kockákra vágott retket és uborkát, további zöld fűszereket és a lime héját.

Konfitált fokhagyma
Négy fej fokhagymából kivesszük a gerezdeket, de a héjukat nem szedjük le. Betesszük egy 20x20 centis sütőformába,hozzáadjuk a fűszereket
(ízlés szerint kakukkfüvet, rozmaringot,babérlevelet, szárított csilit, oregánót), és hozzáöntünk 4 dl olívaolajat, amelynek el kell fednie a gerezdeket. Lefóliázva 120°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 75 percre. Akkor van kész,ha a fokhagyma a héjából kinyomva puha, krémes állagú. Ha kihűlt, tegyük befőttesüvegbe. Hűtőben két-három hétig eláll.



avokádó , kígyóuborka , koriander , görög joghurt , újhagyma , konfitált fokhagyma , balzsamecet , menta , lime , csili

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra