Receptek

Töltött harcsa, burgonya, bébispenót

Varjú Viktor receptje

2020. augusztus 24.
  • 2 db afrikai harcsafilé
  • 1 db tojásfehérje
  • 120 g zsíros tejszín
  • 10 g friss snidling
  • só, fehér bors

Haltekercs
Hozzávalók:

  • 10 db sós, cukros vízben leforrázott koktélrák
  • 5x5 mm hőkezelt kacsamájkocka

Spenótkrém
Hozzávalók:

  • 40 g vaj
  • 30 g liszt
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 400 g tej
  • 100 g tejszín
  • 250 g bébispenót
  • só, fehér bors

Burgonya
Hozzávalók:

  • 1 kg parázsburgonya
  • 40 g borecet
  • 25 g salottahagyma
  • 150 g vaj
  • 85 g tojássárgája
  • 60 g víz
  • 20 g citromlé
  • 3 g só
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A harcsafiléket egy éjszakára 4 százalékos sóoldatba tesszük, majd másnap lemossuk, hosszú szeletekre vágjuk, félretesszük.


A leeső részekből tölteléket (prád) készítünk: a tojásfehérjét és a tejszínt aprítógépben összekeverjük, és jéghidegen beledolgozzuk az apróra vágott maradék harcsadarabokat. Sóval, fehérborral fűszerezzük.

Haltekercs elkészítése: A halfilékre vékony réteg prádot teszünk, majd jönnek a koktélrákok, végül a kacsamájkockák. Folpackba tekerjük, megszurkáljuk, és gőzpárolóban vagy sütőben gőzöljük.

Spenótkrém elkészítése: A bébispenótot vajon megforgatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a tejszínt és a fokhagymát, felfőzzük, fűszerezzük, majd turmixoljuk.

Burgonya elkészítése: A parázsburgonyát héjában puhára főzzük. A burgonyákat félbevágjuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk. A többi összetevőből hollandi mártást készítünk, amit lehetőség szerint szifonba töltünk.

Tálaláskor a burgonyákba töltjük a hollandi habot.


afrikai harcsafilé , tojás , tejszín , snidling , koktélrák , vaj , liszt , tej , fokhagyma , kacsamáj , bébispenót , borecet , parázsburgonya , salottahagyma , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra