Receptek

Libamájjal töltött csirke

Libamájjal töltött csirke

Bíró Lajos receptje

Hozzávalók:

  • 1 db fiatal tanyasi csirke (90 dkg/db)
  • 200 g libamáj
  • 50 g friss, kierezett parajlevél
  • vaj
  • kakukkfű

Mousseline-mártás

Hozzávalók:

  • 100 g szárnyasmell jéghidegen darálva
  • 100 g tejszín
  • 4 g só
  • 2 g fehér bors
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése:
A csirkét teljesen kicsontozzuk a hátától kezdve (galantine-technika), és minden csontját eltávolítjuk. Egy éjszakára 4 százalékos sóoldatba tesszük. A mousselinne-mártáshoz a darált jéghideg csirkemellet összedolgozzuk a hideg tejszínnel, ami szintén hideg, hozzáadjuk a tojásfehérjét és az ízesítőket. Ezt a masszát használjuk fel a csirke – korábban csont által kitöltött – üregeinek a feltöltéséhez. A következő rétegben a nyers parajleveleket terítjük bele, majd belehelyezzük a fűszerezett libamájat. Az egészet összecsavarjuk és kötözzük. Kívülről puha vajjal kenjük be, és meghintjük friss, vágott kakukkfűvel. Előmelegített sütőben sütjük rácson, 56 °C-os maghőig, ami kb. 35-40 perc. A visszamaradt sütőzsírból pecsenyelevet készítünk. Körete lehet házi barackkompót és gazdagon vajazott burgonyapüré.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.