Receptek

Medvehagymaleves bulgurral, reteksalátával

Medvehagymaleves bulgurral, reteksalátával

Tivadar György receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 1 db fekete retek
  • 1 db sörretek
  • 1 ktg hónapos retek
  • 10 dkg bulgur
  • 1 db kápia paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dk petrezselyem
  • 1 ek almaecet
  • 50 dkg medvehagyma
  • 2 db babérlevél
  • só, bors

Elkészítése:
A bulgurt babérleveles, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott kápia paprikát, vágott petrezselymet, sót, borsot és az olívaolajat. A medvehagymát kétszer leforrázzuk, mindkét hőkezelés után jeges vízben sokkoljuk, majd turmixoljuk, a forrázó folyadékkal állítjuk be a leves sűrűségét, ízesítjük sóval, borssal. Mind a 3-féle retket tetszőleges darabokra vágjuk és leforrázzuk, majd jeges vízben hűtjük. A retkeket olívaolajjal és almaecettel ízesítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.