Receptek

Hideg sültpaprika-leves

Kalla Kálmán receptje

2020. július 21.
  • 5 db egyforma nagy, piros színű kaliforniai paprika
  • 1 db sárga tv paprika
  • 2 csésze húsleves (vegának zöldségalaplé)
  • 1 csésze joghurt
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 ek vöröshagyma finomra vágva
  • esetleg erős paprika

LEVESBETÉT
HOZZÁVALÓK:

  • pirított zsemlekockák
  • 1 db főtt tojás reszelve
  • hagymacsíra
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A 4 darab piros paprika hegyesebb végéből levágunk kb. 20-30 mm-es szeletet, majd kikaparjuk az ereket és a csumákat, a szárakat benne hagyjuk. A száraknál nem szabad átlyukasztani. Hűtőbe tesszük.

Egy piros paprikát, a tv paprikát és a levágott szeleteket forró sütőben megpirítjuk, puhára sütjük. A sütőből kivéve ruhával letakarjuk és egy fél órát pihentetjük.

A paprikákról lehúzzuk a bőrt, eltávolítjuk a magokat, ereket. A paprika húsát a hozzávalókkal együtt botmixerrel pürésítjük.



A lehűlt piros paprikát megtöltjük a hideg levessel, ráborítunk egy lehűtött mélytányért, és óvatosan megfordítjuk, hogy a paprikában maradjon a leves.

A levesbetéteket szórjuk a paprika köré. A többi paprikával is így járunk el.



A paprikákat a vendég előtt vegyék ki a tányérból a felszolgálók vagy a házigazdák, óvatosan jobbra-balra billentve és lassan felemelve, hogy a leves megtöltse a tányért.
 

kaliforniai paprika , sárga tv paprika , húsleves , joghurt , olívaolaj , erős paprika , fokhagyma , vöröshagyma , pirított zsemlekockák , főtt tojás , hagymacsíra

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra